wtorek, 17 grudnia 2013

Przedświąteczne noce

Potrzebowałam przeżyć dwa lata z Zośką, żeby zrozumieć, dlaczego moja mama zarywała noce przed wszelkimi imprezami, świętami czy wyjazdami. Mając małe dzieci, szczególnie w wieku, kiedy chcą we wszystkim pomagać, praca w nocy lub podczas ich snu po prostu pozwala posuwać się do przodu.

Zośka umie już strasznie dużo - wymiesza ciasto na naleśniki, jajka na jajecznicę, ale wspólne robienie świątecznych potraw i to w większej ilości byłoby jednak dużym wyzwaniem.

Dlatego ruszyłam już z wieczornym gotowaniem. Jest już baza do pasztetu z gęsi, a jutro mielenie i pieczenie.


Przy okazji trzymajcie kciuki - pasztet z gęsi robię po raz pierwszy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie komentarze!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...