Brzoskwinie, brzoskwinie, brzoskwinie...
Myłam, pestkowałam, ćwiartowałam, gotowałam, słoikowałam, zakręcałam, pasteryzowałam, metkowałam, a w międzyczasie testowaliśmy
No i kombinowałam, gdzie ustawić te wszystkie słoiki
Na szczęście już skończyłam i nawet odreagowałam!
Mamy dżem brzoskwiniowy, czysty, zgodnie z przepisem z 26 września, w wersji waniliowej, piernikowej i z moim ulubionym zestawem przypraw - imbir, kardamon i cynamon.
POTRZEBUJESZ:
porcji dżemy niskosłodzonego z brzoskwiń - wg przepisu podstawowego z 26.09.2013
1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
1 łyżeczka sproszkowanego kardamonu
1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
JAK ZROBIĆ:
No i kombinowałam, gdzie ustawić te wszystkie słoiki
Na szczęście już skończyłam i nawet odreagowałam!
Mamy dżem brzoskwiniowy, czysty, zgodnie z przepisem z 26 września, w wersji waniliowej, piernikowej i z moim ulubionym zestawem przypraw - imbir, kardamon i cynamon.
DŻEM BRZOSKWINIOWO-IMBIROWO-KARDAMONOWO-CYNAMONOWY
POTRZEBUJESZ:
porcji dżemy niskosłodzonego z brzoskwiń - wg przepisu podstawowego z 26.09.2013
1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
1 łyżeczka sproszkowanego kardamonu
1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
JAK ZROBIĆ:
- przyprawy należy dodać w ostatniej fazie gotowania dżemu, tuż przed sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać z owocami
- dodać sok z cytryny i zakończyć zgodnie z przepisem podstawowym
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie komentarze!